Forhandling: Afslutning
Organiseringen blandt cykelmekanikerne skaber et stærkere sammenhold. De bruger brancheklubben til at tale sammen på tværs af arbejdspladser. Det er vigtigt i en branche, hvor mange står alene med deres mester.

Den første arbejdsplads der tegnede overenskomst, var Fri Bikeshop i Køge. Forinden havde Dansk Metal sendt et konfliktvarsel til virksomheden. Hvis ikke man ville indgå overenskomst, ville medlemmerne blokere butikken. Fri Bikeshop Køge valgte at indgå en overenskomst. Det satte gang i kampagnen. I efteråret 2015 havde 64 cykelbutikker tegnet overenskomst. Det svarer til ca. 30 % af branchen.

Dansk Metal har valgt at rette kampagnen mod de cykelforretninger, hvor flertallet af de ansatte er medlemmer. Det betyder, at man kun sender konfliktvarsel, hvis fagforeningen er sikker på et positivt resultat, fordi kun en lille gruppe af uorganiserede arbejdstagere kan fortsætte arbejdet, mens konflikten foregår.

Overenskomsterne gælder kun for cykelmekanikere i butikkernes værksted. De der står ved kassen, har en overenskomst med HK.